Fondant pentru prajituri reteta video

Aceasta reteta de fondant pentru prajituri este reteta folosita in cofetarii pentru a glazura amandinele,prajiturele minune ale copilariei noastre.Reteta de fondant este simpla,rapida si cu putine ingrediente.Am folosit sirop auriu dar se poate inlocui cu miere sau glucoza lichida.

fondant pentru prajituri adygio kitchen

Fondant pentru prajituri

Fondantul pentru prajituri de cofetarie este folosit la amandine,eclere si torturi.
5 cu 1 vot
Preparare 40 mins
Gatire 20 mins
Timp Total 1 hr 30 mins
Fel Desert
Bucatarie International
Portii 1 borcan
Calorii 484 kcal

Ingrediente

  • 500 g zahar tos
  • 150 ml apa
  • 150 g sirop auriu
  • extract de vanilie

Fondant pentru amandine mod de preparare

1.Inainte de toate,punem un bol la frigider in care vom mixa fondantul mai tarziu.Punem zaharul si apa intr-o cratita pe care o vom pune la foc mediu.

2.Ne folosim de un termometru pentru zahar sau ciocolata,acesta va trebui sa ajunga la temperatura de 110 C.Intre timp avem nevoie de o pensula si un bol cu apa cu care vom uda peretii cratitei din cand in cand.Daca nu aveti un termometru,durata intregului procedeu este de aproximativ 15 minute din momentul in care asezati cratita pe foc.

3.Testul prin care se poate vedea daca este gata,este testul care se face si la dulceata.Punem cu lingurita pe o farfurie,luati din zahar cu 2 degete,in momentul in care dezlipiti degetele va trebui sa ramana un fir subtire.

4.Scoatem bolul de la frigider si punem compozitia fierbinte in bol.Adaugam siropul auriu,acesta poate fi inlocuit cu miere sau glucoza lichida.Nu amestecam deloc si ne folosim din nou de termometru,il vom lasa sa ajunga la temperatura de 35-40 C.

5.Adaugam o lingura de extract de vanilie si mixam pana cand se albeste.

6.Fondantul pentru prajituri sau glazura fondanta este gata.Se poate folosi imediat sau se poate pastra la frigider pentru aproximativ 2 luni intr-un borcan inchis ermetic sau intr-o cutie de plastic cu capac.Eu l-am facut pentru a-l folosi la glazurarea amandinelor si va fi suficient pentru 24 de bucati.
fondant pentru prajituri final

Fondant pentru prajituri reteta video

Back to top button