Extract de vanilie de casa reteta video

Reteta de extract de vanilie este usoara si rapida,nu conteaza pe care o vei alege pentru ca v-am pregatit doua retete de extract de vanilie,una cu alcool adica reteta de extract de vanilie traditionala (extract de vanilie pur) si reteta fara alcool.Esenta de vanilie si zaharul vanilinat au fost repede inlocuite cu pastaile de vanilie si cu extractul de vanilie si asta pentru ca sunt mult mai puternice si mai aromate.
Fie ca folosesti pastai de vanilie de tip Madagascar,Mexic sau Tahiti,vei obtine un extract aromat de care nu o sa te mai dezlipesti.Asta pentru ca se prepara usor,ofera o nota aparte desertului in care este adaugat,este economic si nici nu expira.Extractul de vanilie de fapt este ca un vin de calitate,cu cat este mai vechi cu atat este mai bun.

extract de vanilie de casa adygio kitchen

Extract de vanilie traditional

Aceasta reteta de extract de vanilie este varianta cu alcool.
5 from 23 votes
Preparare 5 mins
Timp Total 35 mins
Portii 1 sticla
Calorii 578 kcal

Ingrediente

 • 5 buc pastai de vanilie
 • 250 ml votca

Extract de vanilie de casa reteta video

Extract de vanilie mod de preparare

1.Crestam pe lungime fiecare pastaie dupa care le despicam.Puteti sa folositi pastai de vanilie razuite deja,adica pastai de vanilie folosite la alte retete,de exemplu la retete de prajituri. Tot ce va trebui sa faceti este sa dublati numarul pastailor, deci daca folosim 5 pastai de vanilie va trebui sa folosim 10 pastai razuite. Avem nevoie de un borcan sau de o sticla.

2.Punem pastaile de vanilie in sticla apoi umplem sticla cu vodca.Vodca trebuie sa treaca peste pastai. Depozitam extractul de vanilie in camara sau intr-un loc racoros si ferit de lumina timp de 30 de zile si il vom agita saptamanal.

Extractul de vanilie cu alcool se poate prepara cu votca,asa cum am facut eu sau puteti sa folositi rom,brandy,bourbon sau alcool dublu rafinat.De ce se foloseste alcool la prepararea extractului? Pentru ca alcoolul extrage cel mai bine aroma din pastaile de vanilie.Eu am ales votca pentru a obtine o aroma neutra care poate fi folosita in orice fel de preparat.Daca preferati aromele mai sofisticate atunci va recomand sa folositi rom sau brandy, de exemplu la aceasta prajitura am folosit un extract de vanilie pe baza de brandy.

Extract de vanilie fara alcool

Pentru acesta vom folosi 5 pastai de vanilie si 250 ml sirop de porumb(glucoza lichida).Urmam aceeasi pasi ca la prima varianta de preparare a extractului,adica crestam pe lungime pastaile de vanilie dupa care le despicam.Le bagam in sticla,borcanul sau recipientul folosit dupa care turnam siropul de porumb.Alternativ pastaile de vanilie se pot taia cu foarfeca sau se pot toca,asta pentru ca preparatul final va avea o aroma deosebita dar nu la fel de puternica ca cea cu alcool.Si la aceasta reteta puteti folosi pastai de vanilie deja razuite,doar trebuie sa dublati cantitatea,adica 10 in loc de 5 pastai.Dupa cum ati vazut,reteta de extract de vanilie este economica tinand cont de faptul ca puteti folosi semintele unei pastai la un anumit preparat dupa care sa folositi pastaia pentru prepararea extractului de vanilie.La fel ca la prima varianta,depozitam sticla in camara sau intr-un loc racoros si ferit de lumina dar pentru 40 de zile.Agitam continutul saptamanal pentru 30 de secunde.
Extractul de vanilie se poate strecura cu ajutorul unui filtru de cafea sau cu ajutorul unui servet de hartie,asta in cazul in care doriti doar lichidul.Pentru un plus de savoare,puteti sa folositi extractul cu tot cu seminte.
Tipsuri pentru extractul de vanilie

 • Alimenteaza cu alcool extractul de vanilie atunci cand mai este un sfert din continut.
 • Agita recipientul inainte de fiecare folosire.
 • Pastaile sunt bune atata timp cat extractul are inca aroma de vanilie,in caz contrar inlocuieste pastaile cu unele proaspete.
 • Foloseste o varietate de pastai de vanilie pentru o aroma cat mai complexa(Madagascar,Indonezia,Tahiti sau Mexic).
 • Pentru o aroma cat mai puternica foloseste alcool tare si razuieste semintele pastaii.
 • Extractul de vanilie nu are termen de valabilitate dar ai grija la spatiul de depozitare,acesta trebuie sa fie ferit de lumina altfel gustul va fi deteriorat.
 • Foloseste pastai proaspete,acestea trebuie sa se plieze usor dar sa nu se rupa si nu trebuie sa fie uscate.
 • Prepara extractul de vanilie din vara pentru a-l avea pe deplin maturat pe timpul sarbatorilor de iarna.Si daca vrei sa faci o surpriza placuta prietenelor,pregateste o sticluta in plus pentru a o face cadou.
 • Atunci cand cumperi pastai de vanilie pentru a prepara extractul nu le scoateti din tubul in care sunt ambalate pana la folosire.Nu le tineti in apropierea surselor de caldura sau umezeala.

Recomandari de retete cu extract de vanilie:retete de prajituri de cofetarie,retete de prajituri simple fara coacere si retete prajituri de casa.

Retete asemanatoare

2 COMENTARII

LASA UN RASPUNS

Evaluarea retetei
Please enter your comment!
Please enter your name here

Retete recente

Foi de prajitura, reteta cu cacao

Foi de prajitura cu cacao pregatite dupa o reteta clasica, foi cu cacao perfecte pentru prajituri de casa cu foi umplute cu crema. La...

Retete populare