Maioneza reteta

Maioneza si prepararea ei necesita antrenare pentru majoritatea dintre noi sau poate fi o surpriza neplacuta si pentru cele mai experimentate gospodine.Cum sa faci maioneza perfecta? Cum sa balansezi ingredientele incat sa nu fie prea uleioasa,prea sarata si sa nu ai supriza sa se taie.Descopera reteta care va face ca maioneza ta sa fie delicioasa si echilibrata la gust.

Maioneza ingrediente

  • 2 galbenusuri fierte,2 galbenusuri crude
  • 1 lingura de mustar,zeama de lamaie(se foloseste doar in cazul in care se taie maioneza)
  • ulei in functie de cantitatea dorita de maioneza

Maioneza mod de preparare
Se pun cele 2 galbenusuri fierte si se stropsesc bine cu ajutorul unei furculite.Apoi se pun cele 2 galbenusuri crude si mustarul timp in care se amesteca continuu.Apoi se adauga cate putin ulei si amesteca in aceeasi directie.Daca ati inceput sa amestecati in sensul acelor de ceasornic,nu amestecati invers intrucat se va taia maioneza.Daca totusi se taie avem ingredientul salvator,zeama de lamaie care face minuni.Se adauga putin ulei in timp ce amestecati continuu iar acesta procedura se repeta pana cand obtinem cantitatea dorita.
Ustensile folosite :furculita sau blender vertical pentru pasarea galbenusurilor fierte,lingura de lemn sau mixer pentru amestecarea continua in maioneza.
Cum si pentru ce folosim maioneza:in compozitia unor salate ca cea de boeuf,salata orientala,etc. Ca si sos pentru cartofii prajiti,burgeri,aperitive,in compozitia unor sosuri si dressinguri pentru gratar si fructe de mare(atunci cand este combinata cu usturoi,zeama de lamaie sau chilly).

Back to top button