Retete cu avocado

    Cauti retete cu avocado? Am pregatit o lista cu cele mai bune retete cu avocado, de la salate la supe, retete de mancare sau aperitive.

    Cea mai populara reteta este cea de sos mexican de avocado si nu avem cum sa nu includem aceasta reteta in colectia noastra.

    Avocado, acest fruct cremos si delicios, a devenit un ingredient de baza รฎn bucatariile din รฎntreaga lume. Cu gustul sau bogat si textura untuoasa, avocado poate fi utilizat intr-o varietate impresionanta de retete, de la aperitive rafinate la deserturi decadente.

    Exploram impreuna lumea culinara a avocado-ului, prezentand o serie de idei de retete delicioase, furnizand informatii nutritionale esentiale si oferind sfaturi pentru a integra acest fruct versatil รฎn dieta zilnica.

    RETETE CU AVOCADO

    Guacamole

    Este cel mai popular dip pentru nachos, chipsuri sau biscuiti sarati. Reteta clasica de guacamole este una din cele mai cunoscute retete mexicane alaturi de burrito, quesadilla, salsa sau taco.

    Salata cu avocado

    Salata cu avocado reteta simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand vrei ceva gustos, sanatos si hranitor. Ingrediente simple pentru o combinatie de 10

    Avocado pane

    Avocado pane โ€“ o reinterpretare inedita a unei retete clasice. Cine ar fi crezut ca un fruct atat de cremos si bogat รฎn nutrienti precum avocado ar putea fi transformat intr-o delicatesa crocanta si extrem de gustoasa? Vezi reteta!

    Retete cu avocado pentru slabit sau dieta

    Maioneza de avocado

    Acest tip de maioneza este foarte versatila. La fel ca maioneza clasica se poate folosi in compozitia salatelor sau ca sos pentru fripturi, legume sau cartofi prajiti.

    Salata cu piept de pui si avocado

    Salata cu piept de pui si avocado reteta video

    Salata cu piept de pui si avocado este o salata sanatoasa, hranitoare si foarte delicioasa. Se poate consuma la masa de pranz, brunch sau cina. Daca vrei o salata rapida si sanatoasa, salata cu piept de pui si avocado este o alegere foarte inspirata.

    Aperitiv cu avocado si ansoa

    4 aperitive cu peste adygio kitchen

    Acesta este un aperitiv care face parte din colectia celor cu peste. Aperitivul cu pasta de avocado, ansoa si masline este un aperitiv gustos si de efect. Perfect pentru mese festive.

    Retete cu avocado pentru bebelusi

    Budinca cremoasa cu avocado

    Budinca cremoasa cu avocado fara oua, lapte sau zahar

    Budinca cremoasa cu avocado se pregateste in 5 minute cu doar 3 ingrediente. O reteta de post, vegana si perfecta pentru cei care sunt la dieta. Iar pe langa asta, gustul este fabulos!

    Inghetata de avocado

    Da, inghetata de avocado. Pregateste cea mai delicioasa inghetata cu ajutorul retetei video sau urmand instructiunile scrise. O reteta de inghetata usoara si rapida, inghetata care se poate prepara in casa fara masina de inghetata. Delicioasa!

    Retete cu avocado – salate

    Salata cu avocado si piept de curcan

    Aceasta salata este perfecta pentru o masa echilibrata deoarece contine tot ce are nevoie organismul nostru, de la proteine, grasimi bune, vitamine si fibre.

    Colorata si gustoasa, salata cu avocado si piept de curcan este perfecta pentru pranz sau cina.

    Salata mexicana cu avocado

    Salata mexicana sau pico de gallo este o salata rapida, satioasa si frumos colorata.O mancare de vara hranitoare si apetisanta cu avocado.

    Avocado – Informatii Nutritionale

    Pentru cei interesati de informatii nutritionale precise, iata o scurta analiza a valorilor nutritive ale avocado-ului, pe 100g:

    • Calorii: 160
    • Grasimi: 15g
      • Grasimi saturate: 2.1g
      • Grasimi mononesaturate: 10g
      • Grasimi polinesaturate: 1.8g
    • Carbohidrati: 9g
      • Fibre: 7g
      • Zahar: 0.7g
    • Proteine: 2g
    • Vitamina K: 21mcg
    • Vitamina E: 2.1mg
    • Potasiu: 485mg
    Retete cu avocado

    Retete cu avocado

    5 cu 1 vot
    Cele mai bune retete cu avocado: guacamole, salata mexicana cu avocado, inghetata de avocado, maioneza de avocado, salata cu avocado si aperitive cu avocado
    preparare5 minutes
    gatire0 minutes
    total5 minutes
    Portii 8 persoane
    Autor Adriana
    Ingrediente reteta
    • avocado
    • ulei de masline optional
    • piept de pui optional
    • rosii optional
    • ardei iute optional
    • piept de curcan optional

    Beneficii nutritionale avocado

    Acest fruct incanta papilele gustative dar adauga si o valoare nutritiva considerabila la fiecare masa. Avocado este bogat in grasimi sanatoase, in special in acizi grasi mononesaturati, care au fost asociate cu reducerea riscului de boli de inima.

    Pe langa coloritul frumos, avocado este o sursa excelenta de fibre, potasiu, vitamina K, vitamina E si alte substante nutritive esentiale.

    Avocado este cu siguranta un fruct remarcabil, atat din punct de vedere al gustului dar si nutritional. De la salate si sandwich-uri pana la smoothie-uri si deserturi, exista o varietata nelimitata de a-l integra in alimentatia noastra zilnica.

    Istoria fructului avocado

    Avocado este denumit in termeni de specialitate, Persea Americana. Se presupune ca isi are originile in Mexic, mai precis in zona de sud-centru.

    Denumirea de avocado provine din cuvantul aztec – ahuacatl – care face referire la forma fructului. Spaniolii au fost cei care l-au introdus in Europa in secolul 16. In prezent cei mai mari producatori de avocado sunt Mexic, Statele Unite ale Americii, Peru si Chile.