Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi adygio kitchen

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi este o crema rapida si delicioasa din doar 2 ingrediente. Aceasta crema este varianta cu ciocolata a renumitei creme buttercream.

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi sau crema Buttercream de ciocolata

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi adygio kitchen
Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi

Este preferata mea atunci cand vine vorba de un tort de ciocolata si asta pentru ca aceasta crema de ciocolata pentru prajituri si torturi este aerata , satinata si nu in ultimul rand , ciocolatoasa.
Si daca nu cunoasteti termenul de „buttercream” , Wikipedia il descrie foarte bine : ” Crema pe baza de unt si zahar pudra ,folosita la umplerea torturilor sau la decorarea acestora.Untul se poate inlocui cu ulei , margarina sau untura. Asta in functie de consistenta dorita.” Acum ca am lamurit si acest aspect ,sa trecem la reteta pentru crema de ciocolata pentru prajituri si torturi.

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi adygio kitchen
Printeaza Pune pe Pinterest
5 from 6 votes

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi,crema fina Buttercream cu ciocolata.Asadar o crema de tort de ciocolata cu 2 ingrediente,rapida si delicioasa.
Preparare5 mins
Gatire2 mins
Timp Total7 mins
Fel: Desert
Bucatarie: International
Portii: 1 tort
Calorii: 3130kcal
Autor: Adygio Kitchen

INGREDIENTE

 • 250 g ciocolata
 • 250 g unt

MOD DE PREPARARE

 • Avem o cratita la foc mic in care vom pune untul si ciocolata.
 • Le lasam la foc pana cand se vor topi in totalitate iar in tot acest timp amestecam din cand in cand. Untul pe care l-am folosit are 82% grasime si este un unt nesarat. Ciocolata pe care am folosit-o este de 2 feluri : jumatate din cantitatea de ciocolata este ciocolata amaruie iar cealalta jumatate este ciocolata cu lapte.
 • Luam cratita de pe foc si transferam continutul intr-un bol pe care il bagam in congelator sau frigider unde il vom lasa pana cand continutul se va intari.
  Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi in castron

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi mixare continut

 • In momentul in care continutul s-a intarit scoatem bolul de la frigider sau congelator.
 • Pregatim continutul pentru mixare si il vom segmenta cu ajutorul unei linguri. Ne asiguram ca desprindem continutul de pe fundul si marginile bolului.
 • Trecem la mixare , pentru inceput cu o viteza mica urmand sa marim viteza treptat si sa mixam timp de un minut. In tot acest timp crema se va deschide la culoare si va deveni aerata.
 • Odata ce este gata , puteti folosi crema de ciocolata la prajituri si torturi , atat in componenta cat si la decorare.

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi sau cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri
Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri

Odata ce crema s-a deschis la culoare si a devenit aerata , daca doriti ca textura si culoarea acesteia sa se pastreze , va trebui folosita imediat. In cazul in care vreti sa o folositi mai tarziu , va trebui sa o tineti la frigider. In caz contrar , crema de ciocolata se va inchide la culoare.
De exemplu , am folosit aceasta crema la acest Tort cu ciocolata si fructe.Pentru ca am realizat cosuletul de ciocolata cu aceasta crema , culoarea acesteia a fost mult mai inchisa fata de momentul in care am scos-o de la frigider. A necesitat timp si rabdare pentru a realiza fiecare nuielusa de ciocolata si tinand mana pe cornet in timpul decorarii crema s-a incalzit si implicit,s-a inchis la culoare.

Crema de ciocolata pentru prajituri si torturi reteta video

Pentru a fi la curent cu urmatoarele retete aboneaza-te la canalul meu de Youtube.

Alte retete de creme:
Crema de cacao pentru prajituri si torturi
Crema de lapte cu unt si lamaie
Crema de vanilie pentru prajituri si torturi